Cijfers in beeld COVID-19

Categorie: Regionaal

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 in de ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland wordt dagelijks bijgehouden door het RCPS Zuidwest-Nederland.

Het aantal patiënten met COVID-19 op de IC laat begin deze week een lichte daling zien van 65 patiënten op de IC op zondag naar 58 patiënten op de IC afgelopen maandag. De afgelopen dagen is het beeld redelijk stabiel, tussen de 58 en 66 patiënten met COVID-19 op de IC per dag. In de subregio Zeeland is een lichte stijging te zien van het aantal patiënten van 8 naar 11 patiënten met COVID-19 op de IC per dag. In de subregio’s Zuid-Holland Zuid is er een daling te zien van 8 naar 5 patiënten met COVID op de IC en in Rotterdam-Rijnmond is er een lichte variatie te zien van het aantal patiënten met COVID-19 op de IC per dag.

Het aantal patiënten met COVID-19 in de kliniek is eind van vorige week licht gedaald en begin deze week weer gestegen naar 183 patiënten met COVID-19 in de kliniek afgelopen dinsdag. Vervolgens is er een daling ingezet met 160 patiënten met COVID-19 in de kliniek vandaag. In de subregio’s Zuid-Holland Zuid, Rotterdam-Rijnmond en Zeeland is het beeld wisselend van dag tot dag.

De meeste patiënten met COVID-19 bevinden zich in subregio Rotterdam-Rijnmond.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.
Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

De grafieken kunnen een vertekend beeld geven, doordat het RCPS in samenwerking me het LCPS actief bezig is met het evenredig spreiden van patiënten in geheel Nederland.

Elke maandag en donderdag is er een update van dit overzicht.

gepubliceerd op: 4 maart 2021