Cijfers in beeld COVID-19

Categorie: Regionaal

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 in de ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland wordt dagelijks bijgehouden door het RCPS Zuidwest-Nederland.

Het aantal patiënten met COVID-19 op de IC liet in het begin van de week een daling zien, maar is de laatste twee dagen weer gestegen. Het aantal patiënten op de IC varieert tussen de 71 en 78 patiënten de afgelopen dagen. Deze variatie is voornamelijk zichtbaar in subregio Rotterdam-Rijnmond. Het aantal patiënten met COVID-19 op de IC blijft redelijk stabiel in de subregio’s Zuid-Holland Zuid en Zeeland.

Het aantal patiënten met COVID-19 in de kliniek liet in het begin van de week een stijging zien, maar is de afgelopen dagen sterk gedaald. Begin van de week lagen er 234 patiënten met COVID-19 in de kliniek, vandaag liggen er 198 patiënten met COVID-19 in de kliniek. Deze daling is voornamelijk zichtbaar in subregio Rotterdam-Rijnmond. Het aantal patiënten met COVID-19 in de kliniek blijft redelijk stabiel in de subregio’s Zuid-Holland Zuid en Zeeland.

De meeste patiënten met COVID bevinden zich in subregio Rotterdam-Rijnmond.

De grafieken kunnen een vertekend beeld geven, doordat het RCPS actief bezig is met het uitplaatsen van patiënten van de regio Zuidwest-Nederland naar andere regio’s binnen Nederland.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.
Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Elke maandag en donderdag is er een update van dit overzicht.

gepubliceerd op: 26 november 2020