Wees voorbereid op CBRN-incidenten

Afgelopen week berichtte 1Limburg een incident over mishandeling van een persoon in Venlo met een onbekende stof. Ook drie andere personen zijn via het slachtoffer in aanraking gekomen met de stof. Het kan ook zomaar in onze regio gebeuren. Hoe ga je dan te werk als iemand is blootgesteld aan of besmet is met een onbekende (chemische, biologische, radiologische of nucleaire) stof? Welke handelingsperspectieven heb je? Wat is het verschil tussen besmetting en blootstelling?

Voorbereiden op een onzichtbare vijand

Het is van groot belang om als zorgverlener goed voorbereid te zijn op CBRN-incidenten. Een adequate opvang van CBRN-slachtoffers vereist extra kennis, speciale afspraken en procedures, maar ook specifieke materialen zoals persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor CBRN-aandachtsfunctionarissen, baliemedewerkers/beveiligers, artsen en verpleegkundigen hebben wij in de ELO (Elektronische leeromgeving) van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland een CBRN e-learning beschikbaar. 

Aanmelden

Wil je de (gratis) e-learning volgen? Neem dan contact op met Suzanne Klomp. Voor inhoudelijk vragen kun je contact opnemen met Gerda Rodenburg.

gepubliceerd op: 31 oktober 2022