Uitgelicht

Bron en foto: Erasmus MC

Ernst Kuipers in podcast: ‘Tweede golf is een tsunami’

Het aantal Covid-19 patiënten zal de komende weken nóg verder stijgen. Dat zegt Erasmus MC bestuursvoorzitter Ernst Kuipers in In Opname, de podcast van het Erasmus MC.

Hier treft u een aantal nieuwswaardige berichten uit de media. Dit keer een podcast met Ernst Kuipers die de tweede golf vergelijkt met een tsunami.

Ernst Kuipers vergelijkt de tweede golf met een tsunami. ‘Deze golf leek eerst veel minder hoog, daarna kwam er een enorme kracht die nu maar doorgaat.’ Hoe anticipeert hij daarop als bestuurder en hoe fit is hij zelf nog na al die maanden?

Beluister deze aflevering van In Opname via Spotify , Apple Podcast , Spreaker of Google Podcasts .

Deze podcast is opgenomen op donderdag 22 oktober 2020.


Bron en foto: ABR Zorgnetwerk & Jelle Visser Media Producties

Podcastserie “Besmettelijk’

Het infectiepreventie- en antibioticaresistentie Zorgnetwerk Zuidwest Nederland is in het kader van de infectiepreventieweek 2020 met een podcastserie gestart, genaamd “Besmettelijk!”.

De podcasts bevatten een serie gesprekken met zorgprofessionals en andere ervaringsdeskundigen over het belang van infectiepreventie. Elk gesprek heeft als doel om te informeren en inspireren zodat jij een ander kunt aansteken oftewel ‘besmetten’ met nieuwe kennis en inzichten! 

De eerste aflevering gaat over COVID-19 & de ouderenzorg. Aan het woord komt Judith van den Besselaar, arts-onderzoeker bij het Amsterdam UMC. Deze podcast is een vervolg op de webinar COVID-19 & de ouderenzorg.
Heb je suggesties voor onderwerpen die aan bod mogen komen in deze podcastserie? Laat het weten via abr.zwn@erasmusmc.nl.

De podcast is te beluisteren via Spotify.

Deze podcast is opgenomen op maandag 2 november 2020.


Bron: deRotterdamseZorg

We hebben je nu nodig!

Het water staat de zorg tot aan de lippen. Zonder extra handen kunnen we steeds moeilijker de zorg leveren die wordt gevraagd. Kom jij ons helpen?

Meld je aan: extrahandenvoordezorg.nl of rodekruis.nl/vacatures-overzicht

gepubliceerd op: 5 november 2020