Mobiele Medische Teams voorzien van nieuwe dienstkleding

Categorie: Landelijk, Regionaal

De vier Mobiele Medische Teams (MMT’s) in Nederland dragen vanaf donderdag 2 juni nieuwe dienstkleding. De nieuwe kleding is comfortabel in verschillende omstandigheden en voldoet aan alle veiligheidseisen. Het gaat gedragen worden door de medisch specialisten, verpleegkundigen van het Amsterdam UMC, Erasmus MC, Radboudumc en UMC Groningen en de helikopterpiloten van ANWB Medical Air Assistance. De teams van Amsterdam en Groningen beschikken ook over een Helicopter Landing Officer.

Een MMT wordt pre-hospitaal ingezet wanneer medisch specialistische zorg nodig is bij acuut vitaal bedreigde patiënten. Er zijn vier teams (Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Groningen) die voor heel Nederland 24/7 paraat staan met de helikopter en een MMT-voertuig. Tijdens hun werk komen de MMT’s terecht in de meest uiteenlopende omstandigheden. Goed zittende kleding, comfortabel in allerlei weersoorten en situaties, is daarbij onmisbaar en de huidige kleding en het ontwerp voldeed daar niet meer aan. Voor de eenheid tussen de teams en ten behoeve van de efficiëntie is een aantal jaar geleden een gezamenlijk traject gestart om de teams  te voorzien van nieuwe kleding.

De nieuwe dienstkleding bestaat uit verschillende lagen en er is voor iedereen en voor elke weersomstandigheid een passende keuze. Er is gekozen voor de kleuren signaalrood in combinatie met donkerblauw waaraan reflecterende striping voor de zichtbaarheid is toegevoegd. De kleding voldoet daarmee aan de veiligheidseisen voor het werk van de MMT’s. Daarnaast diende het draagcomfort als uitgangspunt voor het ontwerp en de keuze van de stoffen. De kleding is speciaal voor de MMT’s ontworpen door leverancier Moderna. Moderna is een bedrijf welk de omgeving en milieu hoog in het vaandel heeft staan bij het ontwikkelen en vervaardigen van nieuwe kleding.

Vlnr: Geert (piloot), Alexander (arts), Petra (verpleegkundige)

Fotocredits: Roy Heijstek

Informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met het Traumacentrum ZWN via stafbureau.tczwn@erasmusmc.nl.

gepubliceerd op: 2 juni 2022