DOTO: laatste kans!

Nou ja, voor nu dan. Want op veler verzoek organiseren wij nog één keer een bezemklas over de volgende stap in het opleiden, trainen en oefenen voor de opgeschaalde zorg. Praat mee in het DOTO-project: Doorontwikkelen OTO-activiteiten!

De uitdaging van het DOTO-project

De uitdaging van het DOTO-project in een notendop: hoe bereid je jezelf en de keten voor op het leveren van opgeschaalde zorg als…

  • je een team hebt met 6,5 FTE aan openstaande vacatures en je organisatie draait op gedetacheerden die binnen een jaar weer weg zijn?
  • het uiteindelijk gaat om een grote groep professionals waarvan je er maar een handjevol kunt laten oefenen?
  • …en iedereen ondertussen tot over zijn oren met COVID-19 bezig is?

De richting wordt duidelijk

In de afgelopen maanden hebben wij de wensen en ideeën van de ketenpartners opgehaald en deze vergeleken met ontwikkelingen in andere ROAZ-regio’s. Het resultaat hebben wij in twee interactieve digitale bijeenkomsten aan de ketenpartners voorgelegd, om van de ‘long-list’ tot een behapbare ‘short-list’ met door te ontwikkelen OTO-activiteiten te komen. Samen koers bepalen dus. De eerste stappen in deze doorontwikkeling worden zelfs al gezet!

Praat mee!

Kon je er eerder niet bij zijn, ben je nieuwsgierig en praat je graag mee, meld je dan aan voor de bezemklas-sessie van het DOTO-project.

Voor wie het gemist heeft

Voor wie het in de hectiek van COVID en kerst gemist heeft, dit zijn de thema’s die op dit ogenblik op de lijst staan:

  • Nog slimmer samenwerken met ETS
  • Inrichten van een poule voor instructeurs en waarnemers, zodat partners nog beter gebruik kunnen maken van elkaars deskundigheid
  • Ontwikkelen een toegankelijke, prikkelende en flexibele basismodule rond de opgeschaalde zorg
  • Doorpakken op CBRN
  • Flirten met het idee van een Maand van de Opgeschaalde Zorg
  • Verder inrichten van de ROAZ-ELO met een module voor OTO-plannen en -gelden

Doorpakken

Als COVID-19 het toestaat dan richten wij begin 2022 werkgroepjes in om de opdrachten en programma’s-van-eisen voor deze producten verder uit te werken.

Aanmelden

Wil je meepraten over deze DOTO-ontwikkelingen, laat het ons weten! Wij sturen binnenkort een datumprikker rond maar je mag ons ook mailen. Dat kan op oto@erasmusmc.nl.

Het DOTO-team

Gerda Rodenburg, Nathan Waller, Ellen Jordaan, Suzanne Klomp en Paul Engel

gepubliceerd op: 18 januari 2022