Acute zorg treft maatregelen tijdens renovatie Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel

Categorie: Regionaal

De geplande renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel zal forse impact hebben op de bereikbaarheid in de regio. De afgelopen weken hebben de zorgpartijen in Zuidwest-Nederland en West-Brabant intensief met elkaar overlegd over mogelijke maatregelen om de gevolgen voor de zorg zoveel mogelijk te beperken. Zo zullen diverse ambulancediensten, verloskundigen, huisartsenpraktijken en huisartsenposten extra diensten inroosteren. Ook zullen diverse zorgpartijen slaapplaatsen aanbieden aan een deel van hun medewerkers. Over deze en andere maatregelen wordt binnenkort besloten in het ROAZ en het bestuurlijk overleg tussen Rijkswaterstaat, gemeenten en veiligheidsregio’s.

Vele zorginstellingen zijn inmiddels al gestart met communicatie naar medewerkers en cliënten. Ze kunnen hierbij gebruik maken van voorbeeldbrieven, posters en kaartmateriaal die te vinden zijn op https://open.rws.nl/overige-publicaties/2022/toolkit-renovatie-haringvlietbrug/. Verder is op de website van het Traumacentrum een Q&A te vinden met specifieke informatie toegesneden op de zorg en tips voor maatregelen die zorginstellingen en zorgaanbieders zelf kunnen treffen.

Hieronder staat de werkkalender A29 – 2023. Op de kalender staat wanneer er in 2023 afsluitingen zijn voor de renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel, beide in de A29. Kijk voor de actuele planning en tijden op www.rijkswaterstaat.nl

gepubliceerd op: 1 februari 2023