Bron: Zorgvisie
De acute zorg staat aan de vooravond van ingrijpende hervormingen. Het tekort aan gespecialiseerd personeel en de vergrijzing maken concentratie van spoedzorg onafwendbaar.
Tijdens dit congres op 4 november a.s. krijgt u in één dag inzicht in een optimale organisatie van acute zorg. Dit programma is samengesteld met dé acute zorg autoriteiten, Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter Erasmus MC en voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en Jan Kremer, gynaecoloog en lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en voorzitter Kwaliteitsraad van het Zorginstituut Nederland.
Accreditatie
Het congres Acute zorg is is geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) voor 5 punten.
Benieuwd naar de visie van Prof. dr. Ernst Kuipers, voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg, op de acute zorg in Nederland? In deze video geeft hij een voorproefje van zijn lezing.
Meer informatie en aanmelden via deze link.
Bron: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu houdt op verschillende manieren de verspreiding van infectieziekten in de gaten. Dat geldt ook voor het nieuwe coronavirus. Een van die manieren is door te kijken naar mensen met klachten die kunnen wijzen op een infectie. Dat doen we met Infectieradar. Een onderzoek waar iedereen in Nederland aan mee kan doen.
Deelnemers geven één keer per week door of zij in de afgelopen week koorts of andere klachten hadden. Ook als mensen geen klachten hebben, geven ze dit door. Zo kunnen we signalen van toename of afname van infecties, waaronder besmettingen met COVID-19 eerder oppikken. Infectieradar is sinds 17 maart actief met 22.000 deelnemers. Het RIVM streeft naar in ieder geval 100.000 deelnemers. Op dit moment kunnen er maximaal 150.000 mensen mee doen. Als er meer mensen mee willen doen, dan wordt dit uitgebreid.
Doe je mee aan Infectieradar? Hoe meer mensen meedoen, hoe beter. Het is belangrijk om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te volgen. Juist nu de maatregelen zijn versoepeld. Meld je aan en help mee!
gepubliceerd op: 28 mei 2020
Erasmus MC, gebouw BA-0
Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam
T: 010 - 703 50 34
E: stafbureau.tczwn@erasmusmc.nl
Regionaal Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding Zuidwest-Nederland (RCPS)
T: 010 - 704 20 81
T: 010 - 703 18 87 (piket)
E: rcps.zwn@erasmusmc.nl
Traumacentrum Zuidwest-Nederland
Kamer BA-089
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam