Uitgelicht

Bron: RIVM / loketgezondleven.nl

Coronavirus en leefstijl

Hoe behouden we een gezonde leefstijl in tijden van corona? Het nieuwe coronavirus (COVID-19) houdt Nederland in zijn greep. Mensen blijven zoveel mogelijk thuis om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Thuis blijven, thuis werken en thuis lesgeven hebben een enorme impact op ons dagelijks leven. 

Leefstijladvies voor thuis

Tijdens de coronacrisis is het nog belangrijker om uw lichamelijke en mentale gezondheid  op peil te houden. Daarom ontwikkelden we verschillende leefstijladviezen voor thuis. Met deze adviezen kunnen ook professionals werkzaam bij de gemeente, GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst  of in de zorg mensen helpen om thuis een gezonde leefstijl te behouden.

Wetenschappelijk onderbouwde adviezen

De leefstijladviezen voor thuis zijn ontwikkeld in samenwerking met verschillende thema-instituten, de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (onderdeel RIVM) ) en de Wetenschappelijke Adviesraad Corona Gedragsunit van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . De algemene maatregelen (opent in een nieuw venster) rondom bestrijding van het nieuwe coronavirus in Nederland zijn hierin leidend.

Vragen over het coronavirus en het dagelijks leven? Bekijk dan de veelgestelde vragen (opent in een nieuw venster) op Rijksoverheid.nl.

Leefstijladviezen per thema

Mentale gezondheid

Icoon hersenen mentale gezondheid

Mentale gezondheid

Bewegen

Icoon bewegen mens

Bewegen

Voeding

Icoon voeding, groente en fruit

Voeding

Alcohol, roken en drugs

Icoon alcohol drinken

Alcohol, roken en drugs

Sociale interactie

Icoon praatwolkjes sociale interactie

Sociale interactie

Seksualiteit

Icoon hart seksualiteit

Seksualiteit

Deze adviezen zijn gepubliceerd op 16 april 2020.

gepubliceerd op: 7 mei 2020