Uitgelicht

Categorie: Landelijk, Regionaal

Bron: RTL Nieuws

Alle traumahelikopters krijgen binnen twee jaar hart-longmachine aan boord

Bij een hartstilstand telt elke seconde. Na een reanimatie moet een patiënt nu nog snel naar het ziekenhuis, waar een hart-longmachine wordt aangesloten. Straks kan dat al op straat gebeuren.

In grote delen van zuid- en oost-Nederland wordt de hart-longmachine al gebruikt in traumahelikopters. Dat is al vijftig keer gedaan.

Lees hier het hele artikel: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5376882/traumahelikopter-hartstilstand-reanimatie-hart-longmachine


Vanuit het IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland

Infectiepreventieweek

In de vierde week van mei (22-26 mei) is de infectiepreventieweek. Het IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland besteedt van maandag tot en met vrijdag iedere dag aandacht aan een subthema binnen de infectiepreventie. Tijdens de week zijn er diverse activiteiten, zoals webinars en fysieke bijeenkomsten in de regio’s. Kijk op de website van de infectiepreventieweek voor meer informatie over de activiteiten.   

Kennis- en netwerkdag

Op donderdag 8 juni 2023 organiseert het IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland vanaf 15.30 uur een netwerkmiddag en -avond voor alle betrokken zorgprofessionals bij infectiepreventie (IP) en antibioticaresistentie (ABR) binnen de regio Zuidwest-Nederland. De netwerkdag wordt dit jaar gehouden in De Machinist in Rotterdam. Kijk op de website voor meer informatie over het programma en meld je aan. 

gepubliceerd op: 11 april 2023