Uitgelicht

Categorie: Regionaal

De wereldberoemde elleboogchirurg Shawn O’Driscoll in het Erasmus MC

Op 12 en 13 december 2022 was Shawn O’Driscoll in het Erasmus MC voor de samenwerking met ons traumanetwerk. O’Driscoll is een wereldberoemde elleboogchirurg die werkt in de toonaangevende Mayo Clinics.

Op maandag 12 december 2022 is er een refereeravond geweest van de keynote lecture van Shawn O’Driscoll in collegezaal 1 waarbij alle traumachirurgen, orthopedisch chirurgen, assistenten in en niet in opleiding, PA’s en verpleegkundig specialisten, co-assistenten, onderzoekers en studenten van onze regio, die interesse hebben in de elleboog waren uitgenodigd.

Voorafgaand aan deze refereeravond waren er case discussions groups georganiseerd waar chirurgen en assistenten casuïstiek konden inbrengen om met Shawn O’Driscoll te bespreken.

Het was een zeer geslaagde avond met een fantastische spreker. Het is uniek dat hij alleen voor onze regio deze dag volledig beschikbaar was om zijn kennis te delen.

Shawn O’Driscoll en Dennis den Hartog
Dennis den Hartog

Met spoed beschikbaar – digitaal doorverwijzen

In navolging van Huisartsenpost Noord is het nu ook mogelijk digitaal door te verwijzen tussen Huisartsenpost IJsselland en de Spoed Eisende Hulp van het IJsselland Ziekenhuis! Met de komst van deze digitale doorverwijzing hoeft de patiënt voortaan zelf geen papieren verwijzing meer mee te nemen naar de SEH en kan sneller de juiste zorg worden geboden. Een mooie ontwikkeling! Lees meer in de digitale nieuwsbrief: Nieuwsbrief Programma Met spoed beschikbaar.


Terugblik op een succesvolle WAAW-week

De World Antimicrobial Awareness Week (WAAW) 2022 zit erop! Voor het eerst organiseerden de tien regionale zorgnetwerken antibioticaresistentie (ABR) van 18 t/m 24 november gezamenlijk de WAAW met als doel antibioticaresistentie terug te dringen. 

Klik hier voor een terugblik WAAW.


Save the dates: bijeenkomsten en activiteiten 2023 IP & ABR Zorgnetwerk ZWN

In 2023 organiseert het IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland weer een aantal bijeenkomsten en activiteiten voor de zorgprofessionals in de regio. Zet ze alvast in uw agenda.

gepubliceerd op: 15 december 2022