Raad van Bestuur op bezoek!

Categorie: Regionaal

De Raad van Bestuur brengt regelmatig een bezoek aan de afdelingen in het kader van “Over de Vloer”. Onlangs was thema SPIN (Spoed, Peri-operatief en Intensief) aan de beurt. Na het welkom op het themabureau is de Raad van Bestuur met presentaties van het Centrum voor Pijngeneeskunde en het CTB (Centrum voor Thuis Beademing), een rondleiding bij de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling) en snapshots op het Traumacentrum meegenomen in de diversiteit van thema SPIN. Het is voor de Raad van Bestuur van toegevoegde waarde om de afdelingen in de praktijk mee te maken. De waardevolle inzichten die zij tijdens dit bezoek opdoen, kunnen zij weer meenemen.

Het Traumacentrum Zuidwest-Nederland heeft de Raad van Bestuur rondgeleid op de afdeling en gaf een kijkje in de keuken. Zo kon men realtime meekijken bij een ETS-oefening en was er een pitch over de pilot 2TWNTY4, welke inzicht biedt in de capaciteit van de acute zorginstellingen. Daarnaast werd er inspirerend verteld over de krapte in de beschikbaarheid van kinderbedden bij Kindergeneeskunde en tot slot was er een interessante pitch over het Antibioticaresistentie Zorgnetwerk (ABR). De onderwerpen gaven stof tot nadenken en leidde tot interessante vragen en gesprekken. Een mooie gelegenheid om de Raad van Bestuur te informeren over de verschillende activiteiten van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland.

De terugkoppeling van de Raad van Bestuur was een mooi compliment voor het Traumacentrum. Er was veel aandacht voor elkaar en het plezier in ons werk spatte er van af. Een belangrijke voorwaarde om resultaat in de regio te boeken!

gepubliceerd op: 6 februari 2020