Nieuwe Stroke Triage App verkort tijd tot behandeling van beroertepatiënten in Zuidwest-Nederland 

Categorie: Regionaal

Patiënten met een beroerte in de regio Zuidwest-Nederland kunnen sinds kort gemiddeld 30 minuten sneller behandeld worden op de juiste locatie dankzij de innovatieve Stroke Triage App. 

Deze geavanceerde app ondersteunt ambulanceverpleegkundigen in Zuidwest-Nederland bij het maken van weloverwogen keuzes voor het meest geschikte ziekenhuis. De besluitvorming is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de ernst van de symptomen, beschikbare behandelingen in diverse ziekenhuizen, de efficiëntie van de ziekenhuizen en de reistijden van de ambulance. Hierdoor zal de noodzaak tot overplaatsing van patiënten tussen ziekenhuizen aanzienlijk verminderen, wat niet alleen efficiëntie bevordert, maar ook de tijd tot behandeling verkort. Deze verkorte behandeltijd draagt bij aan een vergrote kans op herstel voor de patiënten. 

Voor een gedetailleerde uitleg over de werking van de Stroke Triage App, nodigen we u uit om de onderstaande video te bekijken. De video kunt u ook hier bekijken op onze LinkedIn pagina.

Deze ontwikkeling is mogelijk gemaakt door nauwe samenwerking binnen de Expertisegroep Neurologie in ROAZ Zuidwest-Nederland. Vanaf 22 januari 2024 hebben twee ambulancediensten en acht ziekenhuizen in onze regio de Stroke Triage App in gebruik genomen. Onder deze betrokken partijen bevinden zich Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, Ambulance Rotterdam-Rijnmond, Albert Schweitzer ziekenhuis, Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Ikazia, IJsselland Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en Rivas Zorggroep/Beatrixziekenhuis. 

Dit vooruitstrevende project toont aan wat er mogelijk is wanneer professionals in de gezondheidszorg samenwerken om de zorgervaring voor patiënten te verbeteren. We zien uit naar verdere successen en blijven streven naar innovatieve oplossingen die een positieve impact hebben op de gezondheidszorg in onze regio. 

gepubliceerd op: 29 januari 2024