Mondneusmaskers uit China van de firma Huawei ontvangen

Categorie: Landelijk

Onder begeleiding van de politie kwam gisteren een grote vrachtwagen met mondneusmaskers binnen uit China bij de goederenontvangst van het Erasmus MC.

Daar namen minister Hugo de Jonge en bestuursvoorzitter Ernst Kuipers onder grote dankzegging de eerste dozen in ontvangst van donateur Steven Cai, CEO van de firma Huawei. De donatie is geen core business voor dit bedrijf, maar na de ervaring met het coronavirus in zijn geboorteland wilde de CEO de ‘helden in de zorg’ te hulp schieten. Het zijn de eerste dozen van meerdere zendingen die de firma Huawei komende weken naar Nederland zal zenden.

Na de overhandiging vertrok de vrachtwagen naar een volgende bestemming. Het grootste deel van deze lading gaat naar verpleeghuizen, de thuiszorg en huisartsen. Dankzij inspanningen van het ministerie van VWS en inkopers van het Erasmus MC kwam er ook eergisteren al een grote zending maskers binnen voor Nederland, waaronder FFP-2 maskers. Ook deze maskers worden zo snel mogelijk gedistribueerd naar plekken waar de nood het hoogst is.

gepubliceerd op: 23 maart 2020