Inzichten vanuit verzamelde data van het COVID-19 dashboard

In de zomer van 2020 is de ontwikkeling van het Regionaal COVID-19 dashboard Zuidwest-Nederland gestart. Inmiddels zijn we negen á tien maanden verder en is er vanuit vele ketenpartners aardig wat data verzameld en aangeleverd. Reden voor het team Informatiemanagement om eens in de data te duiken en de beschikbare data over een langere periode te bekijken dan de vier weken die zichtbaar zijn in het dashboard dat wekelijks wordt gemaakt. Vanaf week 37 (september) hebben we van de meeste ketenpartners complete data. Dit levert mooie inzichten op en het maakt vragen los over wat je ziet.

Terwijl u dit leest schrijven we een artikel aan de hand van data over de instroom van COVID-19 patiënten (o.a. het aantal besmettingen per week, de doorstroom (o.a. bedbezetting ziekenhuizen) en de uitstroom (o.a. besmette bewoners V&V). Mooie visualisaties waarbij waarbij meerdere bronnen met elkaar gecombineerd zijn ziet u straks terug in het artikel. Wij verwachten het artikel in april te publiceren.

Hieronder ziet u het wekelijkse COVID-19 dashboard met een deel van de data.

Het COVID-19 dashboard is bestemd voor alle ketenpartners die werkzaam of betrokken zijn in de acute zorgketen. Het wekelijkse dashboard komt tot stand door inzet van alle ketenpartners in de acute- en niet acute zorg in regio Zuidwest-Nederland.

Elke maandag is er een update van dit overzicht op onze website.

gepubliceerd op: 1 april 2021