Huisartsenpost en meldkamer Rijnmond als koploper aan de slag met de digitale spoedmelding!

Categorie: Programma Zorgcoördinatie, Regionaal

Bij de huisartsenpost en de meldkamer ambulancezorg in Rijnmond is er reden voor een taartje: zij gaan binnen een koplopertraject van Met spoed beschikbaar aan de slag met de digitale spoedmelding! 

De spoedmelding is een digitaal bericht dat de huisartsenpost verzendt naar de meldkamer. Als digitaal overdragen mogelijk is dan scheelt dat voor de medewerkers van de huisartsenpost als de meldkamer kostbare tijd die anders gemoeid gaat met telefonische overdracht. Daarnaast verkleint de digitale spoedmelding ook de kans op administratieve fouten.

De huisartsenpost en de meldkamer ambulancezorg in Rijnmond hebben een sterke wens om intensiever samen te werken voor hun gezamenlijke patiënt. Door de systemen van beide partijen te koppelen, verloopt de overdracht tussen de zorgverleners vlot en vlekkeloos. Zowel voor de zorgverlener als voor de patiënt betekent dit een gestroomlijnder proces.

Hoofdkantoor Huisartsenpost Rotterdam-Rijnmond. Vlnr: Ronald Brouwer, Lisa van Elk, Cora Speelman, Ryan Bergkamp, Gerard Meerkerken

gepubliceerd op: 31 oktober 2022