Huisartsen gezocht voor pilot Landelijk Platform Zorgcoรถrdinatie (LPZ) voor huisartsen in de dagpraktijk

Categorie: Regionaal

๐™ƒ๐™ค๐™š ๐™ ๐™ช๐™ฃ๐™ฃ๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™š ๐™จ๐™–๐™ข๐™š๐™ฃ ๐™ž๐™ฃ ๐™™๐™š ๐™ง๐™š๐™œ๐™ž๐™ค ๐™™๐™š ๐™จ๐™ฅ๐™ค๐™š๐™™๐™š๐™ž๐™จ๐™š๐™ฃ๐™™๐™š ๐™๐™ช๐™ก๐™ฅ๐™š๐™ฃ ๐™ฉ๐™ค๐™š๐™œ๐™–๐™ฃ๐™ ๐™š๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™  ๐™๐™ค๐™ช๐™™๐™š๐™ฃ?

Momenteel maken in de regio al verschillende ketenpartners gebruik van het Landelijk Platform Zorgcoรถrdinatie (LPZ). Het LPZ geeft o.a. real-time inzicht in de openstellingsstatus van SEH’s in de regio. We zien met regelmatig dat er in onze regio (net als elders in het land) presentatiestops worden afgekondigd op SEHโ€™s. Dit geeft risicoโ€™s voor de kwaliteit van zorg en is dus onwenselijk. Het toegankelijk houden van de spoedeisende hulpen van de ziekenhuizen in onze regio is een verantwoordelijkheid voor de gehele keten. 

๐—›๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—น

De huisartsen zijn een belangrijke schakel bij het instroommanagement op de SEH. Het merendeel van de instroom op de SEH komt daar na verwijzing van de huisarts. Daarom willen wij samen met een groep huisartsen a.d.h.v. een pilot verkennen op welke wijze de instroom op de SEH gestroomlijnd kan worden om overmatige drukte te voorkomen. De huisarts ziet in LPZ hoe druk het is op de SEHโ€™s in de ziekenhuizen en kan n.a.v. deze inzage de patiรซnt op het juiste moment en op de juiste plaats laten beoordelen. 

๐—ช๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ ๐—ฑ๐—ผ๐—ธ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป? ๐—›๐—ฒ๐—น๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ!

We hebben namelijk (max. 50) huisartsen nodig die meehelpen in deze pilot. We hebben al een aantal aanmeldingen, maar zijn vooral nog op zoek naar huisartsen uit de regio Rotterdam-Rijnmond. Je kan je inschrijven t/m 11 januari 2023 via onderstaand e-mailadres, je krijgt een uitgebreide digitale introductiebijeenkomst en na afloop zijn we natuurlijk benieuwd naar je ervaringen.

๐——๐—ผ๐—ฒ๐—น๐˜€๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฝ๐—ถ๐—น๐—ผ๐˜
ยท      De spoedpatiรซnt op het juiste moment in het (eigen) juiste ziekenhuis laten komen;
ยท      Inzicht krijgen hoe toegang tot LPZ de beslissing voor een spoedverwijzing beรฏnvloedt;
ยท      Beoordeling van de bruikbaarheid van LPZ voor huisartsen: voegt inzage wat toe? Zo ja, wat kan eventueel (nog) beter?

๐—ฃ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฝ๐—ถ๐—น๐—ผ๐˜
1.    Huisartsen kunnen zicht inschrijven t/m 11 januari via onderstaand e-mailadres.
2.    Digitale introductiebijeenkomst op dinsdag 17 januari 16:00-17:00 voor alle aangemelde huisartsen.
3.    Looptijd pilot 19 januari t/m 17 maart 2023.
4.    Tijdens de pilot ontvang je 2x een digitale vragenlijst en kan je รฉรฉnmaal telefonisch worden benaderd om jouw ervaringen met LPZ op te halen.
5.    Digitale evaluatiebijeenkomst op donderdag 23 maart 16:00-17:00 voor alle deelnemende huisartsen.

๐—ช๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ถ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐—บ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฆ๐—˜๐—› ๐˜๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป?

Aanmelden kan direct via roaz@erasmusmc.nl (ook voor eventuele vragen) of l.devries.1@erasmusmc.nl

gepubliceerd op: 12 december 2022