Drukte in de ziekenhuizen in beeld

Categorie: Regionaal

De afgelopen tijd is er een forse groei waargenomen in het aantal patiënten met COVID-19 in de regio Zuidwest-Nederland, zowel op de IC als in de kliniek. De regio ervaart een zeer hoge druk. De grafieken brengen de ernst van de situatie in kaart.

Vorige week heeft het aantal klinische opnames in de regio Zuidwest-Nederland een piek bereikt, waarna de aantallen licht gedaald zijn. Alle subregio’s staan onder druk. Zo ervaart de subregio Zuid-Holland Zuid een stijging in het aantal opgenomen COVID-19 patiënten in de kliniek en blijken de aantallen in Zeeland niet te dalen. De piek en de lichte daling is vooral het gevolg van een forse stijging gevolgd door een lichte afname van COVID-19 patiënten in de regio Rotterdam-Rijnmond van afgelopen week.

De stijging van het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 op de IC heeft tot grote zorgen geleid binnen de regio Zuidwest-Nederland afgelopen week. De aantallen in Zeeland zijn vorige week gestegen en in Zuid-Holland Zuid dalen de aantallen niet. Vooral de situatie in de subregio Rotterdam-Rijnmond is verontrustend, waar het aantal patiënten eerst een lichte daling liet zien, maar gevolgd werd door een forse stijging. De piek op zondag 25 april in het aantal IC patiënten met COVID-19 binnen zowel de hele regio als de subregio Rotterdam-Rijnmond maakt duidelijk dat er grote druk ervaren wordt in de ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.
Klik op de afbeelding voor een groter formaat.


gepubliceerd op: 6 mei 2021