Definitief ROAZ-plan Zuidwest-Nederland

Categorie: Regionaal

Op dinsdag 19 december is het definitieve ROAZ-plan ZWN vastgesteld. In dit bericht delen wij dit definitieve plan, dat is gepubliceerd op juistezorgopdejuisteplek.nl.  We zijn trots op het resultaat dat we met elkaar, door samenwerking, hebben behaald. Er staat een prachtig plan en daar mogen we trots op zijn! Wij danken alle ketenpartners voor de betrokkenheid, input en inzet in dit traject.

Onder aan dit bericht vindt u de definitieve documenten:

Factsheet ROAZ plan

We hebben een factsheet gemaakt voor de interne communicatie naar de medewerkers van de (acute) zorginstellingen over het ROAZ-plan. Het vormt een samenvatting van het ROAZ-plan met de belangrijkste boodschap voor de medewerkers.

ROAZ-Regiobeeld Geboortezorg ZWN versie 2

Naast het ROAZ-plan is er ook nieuwe definitieve versie van het ROAZ-Regiobeeld Geboortezorg ZWN opgeleverd. Het beeld met data over 2016-2023 is opgesteld voor en namens alle geboortezorgverleners in de perinatologische regio onder regie van ROAZ ZWN. Het is een vervolg op het regiobeeld dat in 2021 is uitgebracht met data uit 2012-2018.

Het beeld bevat op VSV-niveau diverse kerncijfers en brengt het proces in beeld van de zwangere en haar (ongeboren) kind in de geboortezorgketen en is daarmee ontzettend waardevol voor alle partners in het maken van keuzes bij het opstellen van plannen voor toekomstbestendige geboortezorg in onze regio. De inzichten vanuit dit beeld maken duidelijk dat op meerdere, zo niet alle, onderdelen van de geboortezorgketen interventies ingezet moeten worden en dat samenwerking in deze geboortezorgketen daarvoor essentieel is. 

Het regiobeeld geboortezorg is ook te vinden op dejuistezorgopdejuisteplek.nl, onder regiobeelden, filter op ROAZ-regio’s, Traumacentrum ZWN.

gepubliceerd op: 30 januari 2024