De app ‘Acute Zorg ZWN’ binnenkort in een nieuw jasje

Categorie: Regionaal

De huidige app omvat samenwerkingsafspraken, regionale protocollen en het traumachirurgenrooster. Daar verandert niets aan. Alleen wordt de app in een nieuw jasje gestoken. De huidige app wordt namelijk op termijn vervangen door een webapp.

Waarom een webapp?

De huidige app wordt niet meer ondersteund en is daarom aan vervanging toe. Een webapp is eigenlijk een website die geoptimaliseerd is voor smartphone en tablets. De nieuwe webapp ontwikkelen we vooral om de handelingen voor onze gebruikers te vereenvoudigen en één vindplaats te creëren voor documenten zoals regionale afspraken en protocollen. Met een frisse, nieuwe uitstraling en overzichtelijke indeling kunt u straks heel eenvoudig en snel de meest recente versie van de regioafspraken, protocollen of het traumachirurgenrooster raadplegen.

Hoe komt de nieuwe webapp tot stand?

We hebben verschillende partijen gevraagd om ons een voorstel te doen. We hebben gelet op professionaliteit en begeleiding. Ook betrekken we onze eigen adviseurs, enkele ketenpartners en gebruikers in het proces, o.a. om de webapp te testen. Een van de belangrijkste wensen was om vlot en snel de juiste documenten te kunnen vinden. Die wens nemen we mee in de ontwikkeling van de webapp.

Wat is de grootste verandering?

De webapp wordt een stuk overzichtelijker en gebruikersvriendelijker. Er is straks één centrale bibliotheek voor regionale afspraken en protocollen. Het laatst geopende document verschijnt direct in de webapp op het beeldscherm achter een inlog. Daarnaast is er een snelle zoekfunctie.

Informatie voor gebruikers

Voordat de oude app wordt vervangen door de nieuwe webapp brengen wij de gebruikers op de hoogte van de nieuwe werkwijze en hoe de app kan worden benaderd.

gepubliceerd op: 17 januari 2022