Lenny Delsasso

Programmamanager Acute Zorg

It always seems impossible until it’s done” [Nelson Mandela]

Lenny Delsasso is in mei 2023 gestart bij het Traumacentrum Zuidwest-Nederland. Ze gaat als programmamanager aan de slag om samen met de regio’s de toegankelijkheid, kwaliteit en betaalbaarheid van acute zorg nu en in de toekomst te borgen. In eerste instantie start Lenny binnen het thema “acute zorg voorkomen, ontdubbelen, verplaatsen, concentreren, spreiden en vervangen” van de nieuwe beleidskoers.

Haar loopbaan startte zij als officier bij de geneeskundige dienst van de Koninklijke Landmacht. Naast deze baan, heeft zij de studie Beleid & Management in de Gezondheidszorg afgerond. Na haar militaire loopbaan heeft Lenny, in 2006, de overstap gemaakt naar de gezondheidszorg, waarin zij als projectleider, adviseur en inkoper heeft gewerkt. Haar laatste functie was bij GHOR Zeeland, waarin zij als strategisch beleidsadviseur, met de zorgaanbieders in Zeeland, de COVID-crisis heeft bestreden. Lenny houdt van afwisseling en uitdaging in haar werk en gelooft in de kracht van het netwerk. Ze heeft in de COVID-crisis in Zeeland ervaren hoe samenwerking in een krachtig netwerk het verschil kan maken.

Lenny is getrouwd en heeft een zoon en een dochter. In haar vrije tijd loopt ze graag hard of gaat wandelen met de hond in het bos. Ook houdt ze van Italiaans koken, reizen en lezen.