Uitgelicht

Categorie: Regionaal

Hier wordt de puzzel van volle ic’s gelegd: opnieuw hulp nodig van buiten regio

In het Algemeen Dagblad van 5 mei 2021 aandacht voor de drukte bij het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding, dat sinds de coronacrisis onder het Traumacentrum Zuidwest-Nederland valt.

Lees hier het hele interview in het Algemeen Dagblad met Daphne van Velzen en Nienke Huijbregts.


Het RCPS belicht door EenVandaag in de uitzending van 26 april jl.

Al weken liggen de intensive cares erg vol. Een kijkje achter de schermen bij het Erasmus MC geeft een goed beeld hoe druk het in de ziekenhuizen is. Door het vele aanbod van COVID-19 patiënten heeft de drukte ook zijn weerslag op het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding Zuidwest-Nederland. Bekijk de uitzending door te klikken op de foto of op de link onder de foto.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/eenvandaag-26-04-2021/


Vanuit het IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland

De hele week van 5 mei aandacht voor handhygiëne

Op 5 mei 2021 was de internationale dag van de handhygiëne. Het IP & ABR Zorgnetwerk besteden als regionaal zorgnetwerk voor infectiepreventie en tegen antibioticaresistentie graag aandacht hieraan. Zij bieden dit jaar op 5 mei en in de hele week van 5 mei hun ketenpartners ondersteuning om aandacht te besteden aan de o zo belangrijke handhygiëne. Een mooi moment om de aandacht vast te blijven houden voor infectiepreventie. Het IP & ABR-zorgnetwerk biedt hierbij ondersteunen.

Voor de deelnemers is een pakket van digitale en fysieke producten en middelen samengesteld die organisaties kunnen gebruiken om het belang van handhygiëne op de kaart te zetten. Daarnaast is een actiepagina beschikbaar met relevantie informatie: https://abrzorgnetwerkzwn.nl/dag-van-de-handhygiene/


Geboortezorg in Zuidwest-Nederland ontworstelt zich
aan coronacrisis

Door de coronacrisis kwam de natale zorg in Zuidwest-Nederland zwaar onder druk te staan. Een regionaal geboortezorgnetwerk oversteeg de bestaande structuren en bracht uitkomst. Covid-19 bepaalt nu al een jaar hoe de zorg in Nederland wordt ingevuld. Veel reguliere zorg is in deze periode afgeschaald, maar voor de geboortezorg is dat geen optie. Door goede regionale samenwerking hebben we in de regio Rijnmond in het afgelopen jaar goede geboortezorg kunnen leveren – ondanks verschillende knelpunten – en zijn generieke lessen geleerd.

Lees hier verder.

gepubliceerd op: 6 mei 2021