Traumacentrum Zuidwest-Nederland krijgt internationale aandacht tijdens WADEM

Categorie: Internationaal

Van 7 tot en met 10 mei 2019 vond het tweejaarlijks congres van de World Association for Disaster and Emergency Medicine (WADEM) in Brisbane – Australië plaats.

Traumacentrum Zuidwest-Nederland was aanwezig om kennis te halen over de laatste ontwikkelingen in het veld van risico- en crisisbeheersing in de zorg. Tegelijkertijd zijn internationaal de ontwikkelingen uit de regio Zuidwest-Nederland gedeeld. In het bijzonder de Risicogerichte Benadering van het ROAZ Zuidwest-Nederland kreeg daarbij de nodige internationale aandacht.

Ter illustratie van ‘mensen in de zorg tijdens risico- en crisisbeheersing’ werd de film ‘”Dealing with Disasters: The Silent Achievers in Public Health” vertoond.

In 2010-2011 beleefde Queensland, Australië zijn ergste cyclonen (orkanen) en overstromingen in de geschiedenis dat bekend staat als de ‘Summer of Sorrow’. Deze film geeft een indruk van mensen die achter de schermen werkten en probeerden mensen veilig en gezond te houden gedurende de calamiteiten. Klik hier voor de film.

gepubliceerd op: 21 mei 2019