Terugkijklink webinar van CPZ ‘Het capaciteitsdashboard verlicht!’

Op 26 september organiseerde het College Perinatale Zorg (CPZ) een webinar over het gebruik van het LPZ Dashboard. Er werd ingezoomd op het huidig gebruik (inzicht in de beddencapaciteit op de ziekenhuisafdelingen verloskunde en neonatologie). Wat zijn de tips and tricks? Welke juridische kwesties zijn er op te lossen? Ook presenteerden gasten Lian Siebelt, Robin Schipper, Hiske Ernst en Myrna Knol een doorkijkje naar de toekomst: wat zijn de plannen rondom inzicht in de problematiek rondom ‘weigeringen’ en ‘instroom’? Kortom een webinar bomvol kennis over en gedeelde goede ervaringen met het gebruik van het LPZ Dashboard.

Dit webinar werd georganiseerd door het CPZ, samen met het LNAZ, de regio Zuidwest-Nederland en de Federatie van VSV’s en kun je nu terugkijken!

In 5 minuten film hoort u de ervaringen en wensen over het gebruik van het geboortezorg dashboard

Tijdens het webinar ‘Het capaciteitsdashboard verlicht!’ van het College Perinatle Zorg (CPZ) werd de discussie gevoerd of een capaciteitsdashboard het probleem in de acute geboortezorg verhelpt. Als voorbereiding op dit webinar zijn we op pad gegaan om ervaringen en wensen op te halen over het gebruik van het geboortezorg dashboard in de regio Zuidwest-Nederland. In een filmpje van vijf minuten hoort u de ervaringen van een cliënt, haar verloskundige en de zorgverleners uit het Ikazia ziekenhuis. Het wordt al snel duidelijk dat het dashboard helpt met direct inzicht verkrijgen in de beschikbare beddencapaciteit, maar dat aanvullende informatie noodzakelijk is om tot oplossingen te komen om het capaciteitsproblematiek op te lossen.

Welke informatie en doorontwikkelingen dit zijn, ziet u terug in onderstaand filmpje.

gepubliceerd op: 3 oktober 2022