Regionale uitrol van gegevensuitwisseling in de ROAZ Regio Zuidwest-Nederland tussen SEH’s en de Ambulancevoorziening

Categorie: Programma Zorgcoördinatie, Regionaal

Nieuwe digitale informatieoverdracht

In Zeeland zijn het Witte Kruis en het Admiraal de Ruyter ziekenhuis van start met het nieuwste koploperproject van het landelijke programma ‘Met Spoed Beschikbaar’. Zij gaan aan de slag om de digitale gegevensuitwisseling van de ambulance naar de afdeling Spoedeisende hulp (SEH) te bewerkstelligen. ICT-leveranciers Enigmatry en Chipsoft zijn betrokken bij het project voor de technische realisatie.

Lees ook: Nieuw koploperproject: Zorgaanbieders Zeeland aan de slag met nieuwste digitale informatieoverdracht van ambulance aan SEH – Traumacentrum Zuidwest-Nederland

Regiobrede uitrol

De Regionale Ambulancevoorziening Rotterdam-Rijnmond en het Maasstad ziekenhuis, IJsselland ziekenhuis en Erasmus MC hebben eerder succesvol de vernieuwde digitale informatieoverdracht van de ambulance naar de afdelingen SEH in de praktijk beproefd. ICT-leveranciers ChipSoft en Topicus waren betrokken bij het project om deze uitwisseling technisch te realiseren. De ervaringen van dit koploperproject zijn opgehaald en worden gedeeld met de regio Zuidwest-Nederland.

Door de succesvolle implementatie van de gegevensuitwisseling wordt het mogelijk om deze uitwisseling regiobreed uit te rollen. Daarmee wordt het voor andere zorgaanbieders uit de regio mogelijk ook een verbeterde gegevensuitwisseling tussen de ambulancevoorziening en SEH’s te realiseren.

Parallel daaraan zijn de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid, het Albert Schweitzer ziekenhuis en het Erasmus MC bezig met een koploperproject, om de overdracht van gegevens van ambulance naar SEH te verbeteren tussen de ICT-leveranciers ChipSoft en (vanuit Axira) CityGis ERF en Enovation.

Zo zorgen we voor een regiobreed netwerk van digitale gegevensuitwisseling tussen de regionale ambulancevoorzieningen en spoedeisende hulpen.

Lees ook: Wij zijn supertrots dat we het tweede koploperproject hebben binnengehaald! – Traumacentrum Zuidwest-Nederland

gepubliceerd op: 14 januari 2022