Digitale gegevensuitwisseling: wat een prestatie deze maand!

Categorie: Programma Zorgcoördinatie, Regionaal

De maand maart is er eentje voor in de boeken voor de regionale digitale gegevensuitwisseling. Er zijn in totaal 4 livegangen gerealiseerd in Zuidwest-Nederland en daar zijn we meer dan trots op!

Koplopertraject Zuid-Holland Zuid

Vanaf 28 maart ontvangt het Albert Schweitzer ziekenhuis de vernieuwde digitale vooraankondiging vanuit Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Door deze vooraankondiging ontvangen ziekenhuizen belangrijke informatie over de patiënt die in de ambulance onderweg is naar de spoedeisende hulp. De relevante informatie, metingen en de aankomsttijd van de ambulance komen direct in het Elektronisch Patiënt Dossier te staan. Na hard werken is hiermee het koplopertraject Zuid-Holland Zuid afgerond en de nieuwe versie van de digitale vooraankondiging geïmplementeerd in heel Zuid-Holland Zuid.

Digitale verwijzing huisartsenpost naar spoedeisende hulp

Nog meer goed nieuws is er rondom de digitale gegevensuitwisseling tussen de Huisartsenposten en de Spoedeisende hulpen. Huisartsenpost Nucleus stuurt sinds 22 maart digitaal de verwijzing van de patiënt door naar de spoedeisende hulp van het ZorgSaam ziekenhuis. Daarnaast zijn ook het Erasmus MC en de Huisartsenpost Rijnmond Erasmus aangesloten sinds 23 maart. Met het aansluiten van deze huisartsenposten en ziekenhuizen komt het totaal nu op 7 van de 12 spoedeisende hulpen en 10 van de 15 huisartsenposten aangesloten op deze digitale gegevensuitwisseling.

Digitale vooraankondiging ambulancedienst naar spoedeisende hulp

Ten slotte, op de valreep voor de maand maart, is op 30 maart ook de spoedpolikliniek van het Spijkenisse MC aangesloten op de vernieuwde digitale vooraankondiging tussen de spoedpolikliniek en de ambulancedienst Rotterdam-Rijnmond. In totaal hebben nu 8 van de 12 spoedeisende hulpen de vernieuwde digitale vooraankondiging geïmplementeerd.

Zie hier voor een overzicht van de regionale implementatie van de ambulances en huisartsenposten naar de spoedeisende hulpen.

Wat een prestatie deze maand: de kabels zijn gelegd! Dank aan iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!

gepubliceerd op: 6 april 2023