Covid 19 – ROAZ ZWN opgeschaald naar code rood

Categorie: Regionaal

Wij informeren u graag over de huidige stand van zaken met betrekking tot COVID-19 in onze regio ZWN.

ROAZ DB – code Rood

Op 2 maart is het dagelijks bestuur ROAZ, plus een aantal bestuurders van de Rotterdam Rijnmond ziekenhuizen, AZRR en DPG ZHZ bijeengekomen vanwege de ontwikkelingen rondom COVID-19. Omdat de impact van het virus op onze regio voor mogelijke zorgcontinuïteitsproblemen kan zorgen, is besloten om op te schalen naar regionaal opschalingsniveau rood.

Wat betekent code rood?

In deze fase vindt er regionale coördinatie en afstemming plaats tussen GGD, GHOR en ROAZ. Zonder deze coördinatie en afstemming bestaat de kans dat de regionale zorgcontinuïteit vastloopt als er geen regionale aanpassing in het zorgaanbod wordt gedaan dan wel maatregelen worden genomen. Met de GGD-GHOR-ROAZ worden gezamenlijk scenario’s uitgewerkt en daarop passende maatregelen uitgewerkt.

De maatregelen met betrekking tot de regionale zorgcontinuïteit die hieruit voortkomen worden voorgelegd ter besluitvorming aan het Strategisch Team (DB ROAZ). Het Strategisch Team komt dagelijks bij elkaar. Zodra er over de besluitvorming meer bekend is, informeren wij u.

Contact ROAZ COVID-19

Om de binnenkomende informatie omtrent COVID-19 beter te kunnen stroomlijnen, verzoeken wij u in alle mailcorrespondentie naar roaz@erasmusmc.nl de onderwerpregel te beginnen met COVID-19.

Indien u telefonisch contact wenst op te nemen dan kan dit via 010-70 35 034. Bij spoed buiten kantooruren zijn we ook bereikbaar op het piketnummer: 010-70 31 887.

gepubliceerd op: 3 maart 2020