Bedankt namens het RCPS

Categorie: Landelijk, Regionaal

In heel 2021 heeft het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (RCPS) Zuidwest-Nederland ruim 1320 patiënten gespreid over ziekenhuizen binnen en buiten de regio!

RCPS Zuidwest-Nederland heeft één van de grootste en drukste regio’s van Nederland met betrekking tot de instroom van coronapatiënten. Met maar liefst 10 ziekenhuizen die elk een aandeel leveren om de COVID-zorg evenredig te verspreiden in de regio.

In totaal vonden afgelopen jaar plaats:

  • Bijna 700 verplaatsingen binnen de regio
  • Bijna 600 verplaatsingen uit onze eigen regio
  • Tientallen overnames van andere regio’s

    Vooral gedurende de maanden maart, april en mei valt een noemenswaardige piek te zien van de grafiek over het aantal patiënten dat verspreid is door ons RCPS. Gemiddeld zijn in deze drie maanden meer dan 230 patiënten per maand verspreid zowel binnen als buiten de regio.

Bedankt

De mensen achter de schermen werken ontzettend hard om de druk bij de ziekenhuizen niet te hoog op te laten lopen door patiënten zo goed mogelijk te spreiden. Om zo ervoor te zorgen dat de reguliere zorg niet in het geding komt en de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg te waarborgen. Alle personen die betrokken zijn geweest bij de patiëntenspreiding in Zuidwest-Nederland bedanken wij voor hun inzet en het werk dat zij verzet hebben!


Bron: Traumacentrum Zuidwest-Nederland (2022)

gepubliceerd op: 18 januari 2022