Wouter van der Spek

Adviseur Opgeschaalde Zorg

“Samen sta je sterker, maar roeien doe je zittend en met de riemen die je hebt. Vaak is het een kwestie van de juiste aanpassing.”

De zorgsector staat bol van uitdagingen. Meer doen met minder is aan de orde van de dag. En ook is het duidelijk dat op ieder moment het verwachte onverwachte kan gebeuren. Een langslepende epidemie, een ICT-hack of andere bron van (langdurige) systeemuitval, of een besmettingsgeval door gevaarlijke stoffen (CBRN). Het is slechts een greep aan risico’s waarvoor doordachte voorbereidingen getroffen worden. Soms kan je daarin meegaan met de reeds lopende ontwikkelingen, soms moet je pionieren en erop vooruit lopen. Voor Zuidwest-Nederland zijn dit enkele zaken waar Wouter zich met de regio over buigt.

Wouter is adviseur en houdt zich bezig met het ondersteunen van het ROAZ-netwerk voor de opgeschaalde zorg. In, samen en met de regio zet hij bijzondere risico’s voor de zorgcontinuïteit op de agenda bij diverse gremia en draagt hij er zorg voor dat deze, zo nodig, worden opgepakt. De goede verstandshoudingen zorgen er wat hem betreft voor dat de samenwerking soepel verloopt. In gezamenlijkheid en uit gezamenlijk belang, helpt hij zo de regio zichzelf wapenen tegen uitval van regionale zorgcontinuïteit.  

Hij woont samen en staat met goed weer aan het strand te kitesurfen. Ook is hij altijd te vinden voor een leuk bordspel waarvoor de tafel leeg geveegd mag worden.