Iris Keessen

Programmamanager Acute Zorg

“Verbinding maken en op zoek gaan naar kansen en mogelijkheden in de ketensamenwerking & zorgnetwerken in de (acute) zorg. Dat is wat ik doe en waar ik met passie mijn werk van maak”.

Iris is sinds 2019 werkzaam bij het Traumacentrum Zuidwest-Nederland. Ze heeft Health Care management gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en is afgestudeerd op capaciteitsmanagement binnen de IC van het Haga ziekenhuis in Den Haag. Iris is een bevlogen en energieke programmamanager en manager, met ruime ervaring binnen de acute zorgsector en ROAZ-netwerkverband. De afgelopen jaren heeft zij zich in beide rollen ingezet binnen het Traumacentrum/ROAZ Zuidwest-Nederland, om samen met betrokken ketenpartners de acute zorg toekomstbestendig vorm te geven. Daarnaast kent zij als voormalig Intensive Care (IC) verpleegkundige en manager van een level 1 IC-afdeling de acute zorgsector als geen ander.

Iris heeft een flink netwerk en weet goed aansluiting te vinden met samenwerkingspartijen in de regio. Voor haar is verbinden en netwerken essentieel om samen met een team het verschil te kunnen maken. Iedere ontmoeting is immers een kans voor een interventie en vele micro-interventies samen zorgen voor een mega verandering. Zij is een aanjager en verbinder en beweegt natuurlijk tussen strategisch, tactisch en operationele vraagstukken. Iris kan goed communiceren met en tussen alle lagen, van zorgprofessionals tot bestuurders. Daarbij is zij sensitief voor de verschillende uitdagingen waarvoor partijen staan.

Iris ziet overal kansen & aanknopingspunten, heeft scherp oog voor belangen en een warm hart voor de acute zorg(keten). Managen van de acute zorg vraagt flexibiliteit, de durf om dingen anders te doen en doorzettingsvermogen. Iris gedijt het beste in een complexe, snel veranderende omgeving, waarin zij samen met betrokkenen toe werkt naar concrete resultaten. Hierbij houdt zij van pionieren, nieuwe zorgconcepten initiëren en heeft ze een hands on mentaliteit.

Iris is getrouwd en heeft twee zoons. In haar vrije tijd is ze graag in de sportschool te vinden en langs de sportvelden. Ook leest en kokkerelt ze graag