trauma-logo
Kerstkaart 2021 door Noah Walop
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland. Hierin informeren wij u over de laatste ontwikkelingen.
Volg ons ook op LinkedIn, Twitter, Facebook en YouTube.

Wederom een bijzonder jaar!

Wederom een bijzonder jaar!
We naderen het einde van 2021, voor alle ketenpartners was dit wederom een heel bijzonder jaar! Met vereende krachten is samengewerkt om de uitdagingen gezamenlijk het hoofd te bieden.

Vanuit het bureau ROAZ faciliteren wij samenwerking, verbinding en vernieuwing; dat hebben we in 2021 gedaan en blijven we doen in 2022.

We kijken uit naar een jaar waarin we samen met het netwerk een nieuwe koers voor het ROAZ gaan vormgeven en gaan gedreven door met alle projecten die reeds lopen.

Voor nu wensen wij iedereen hele fijne dagen en een fantastisch 2022!

Kerstkaart

Dit jaar een door Noah Walop ontworpen kerstkaart. Noah zit in VMBO-4 en heeft eind november een week snuffelstage gelopen bij het Traumacentrum ZWN. Een van haar hobby’s is tekenen, tijdens haar stageweek heeft zij onder andere de kerstkaart voor in deze nieuwsbrief ontworpen.

Herstart pilot Zorgcoördinatiecentrum Rotterdam-Rijnmond (ZCC)

Sinds 4 december is de pilot weer met volle kracht van start, na eerder kort te zijn gesloten in verband met bezettingsproblematiek bij deelnemende organisaties. Ditmaal opent het ZCC RR haar deuren op de Meldkamer Ambulancezorg (MKA). Dit was bij aanvang van de pilot ook het plan maar kon toen door omstandigheden niet plaatsvinden.  Dat de deelnemers nu wel gezamenlijk …

Meer lezen
Herstart pilot Zorgcoördinatiecentrum Rotterdam-Rijnmond (ZCC)

Stijgende COVID-19 cijfers: dat vraagt om actie

Stijgende COVID-19 cijfers: dat vraagt om actie
Het zal niemand zijn ontgaan dat de COVID-cijfers de afgelopen periode flink zijn gestegen: van het percentage positieve testen, besmettingen in de VVT, COVID-gerelateerde ambulanceritten en huisartsconsulten tot het aantal COVID-patiënten in de ziekenhuizen, zowel op de IC als in de kliniek. Waar er begin november in de regio Zuidwest-Nederland rond de 40 COVID-patiënten op de IC en ruim 150 …

Meer lezen

ELO…? Was dat niet zo’n funky bandje uit de jaren ’80…?

Het is natuurlijk een generatie-onderscheidende vraag. De Golden Oldies onder ons kennen ze nog wel, nummers als ‘Mr. Blue Sky’ en ‘Don’t Bring Me Down’ van the Electric Light Orchestra, oftewel ELO. Als je die muziek niet kent dan weet je ongetwijfeld wél dat ‘ELO’ staat voor Elektronische Leer Omgeving, iets waar leerlingen en studenten ongeveer vanaf het jaar 2000 …

Meer lezen
ELO…? Was dat niet zo’n funky bandje uit de jaren ’80…?

DOTO: samen koers bepalen

DOTO: samen koers bepalen
Hoe bereid je jezelf en de keten voor op het leveren van opgeschaalde zorg als…
  • Je een team hebt met 6,5 FTE aan openstaande vacatures en je organisatie draait op gedetacheerden die binnen een jaar weer weg zijn?
  • Het uiteindelijk gaat om een grote groep professionals waarvan je er maar een handjevol kunt laten oefenen?
  • …en iedereen ondertussen tot over zijn oren met COVID-19 bezig is?
Dit is de uitdaging van het DOTO-project: Doorontwikkelen OTO-activiteiten.

Meer lezen

Zuidwest-Nederland start ROAZ Regie Centrum (RRC) voor zorgprofessionals

Voor wie het bericht gisteren gemist heeft:

Dagelijks updates ontvangen over de drukte in de keten? Meld je alvast aan via deze link (Siilo) of scan de QR-code. Aanleiding De zorgcontinuïteit staat in ons hele land onder druk. Om deze reden heeft minister Hugo de Jonge per 26 november fase 2d afgekondigd van het landelijke Opschalingsplan COVID-19. De opschaling in de ziekenhuizen op IC en in de …

Meer lezen
Zuidwest-Nederland start ROAZ Regie Centrum (RRC) voor zorgprofessionals

Uitgelicht

Uitgelicht
In deze rubriek treft u een aantal nieuwswaardige berichten uit de media en de regio. Deze keer: update zorgcoördinatie pilots, een hartenkreet vanuit de zorg en hulpdiensten, coronacrisis geeft boost aan samenwerking ziekenhuizen, de Vaccinatie Twijfeltelefoon is een enorm succes en wordt een landelijk telefoonlijn en inzet verpleegkundigen CuraMare bij HAP Hellegat.

Meer lezen
facebook twitter linkedin youtube