trauma-logo
coronavirus-4817450_1920
Deze nieuwsbrief is een speciale uitgave van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland. De focus van deze nieuwsbrief is specifiek gericht op COVID-19.

Voorwoord

Via deze nieuwsbrief houden wij u op hoofdlijnen op de hoogte van de belangrijkste processen, projecten, regionale afspraken, samenwerkingsverbanden en contactpersonen. Deze nieuwsbrief verschijnt in deze bijzondere periode wekelijks op donderdag.

Update vanuit het RCPS

Het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (RCPS) is hét informatieknooppunt voor capaciteit en beschikbaarheid in de zorgregio Zuidwest-Nederland. U kunt hier de grafieken bekijken met het beeld vanuit de regio.
Meer lezen
Update vanuit het RCPS

Crisiscommunicatie tijdens de coronacrisis

Communiceren tijdens een crisis is altijd presteren onder tijdsdruk. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is standaard goed voorbereid op een crisis, maar ben je ooit écht voorbereid op een pandemie? Michelle van der Veen, communicatieadviseur bij de Veiligheidsregio ZHZ, vertelt hoe zij en haar collega’s deze uitdaging te lijf zijn gegaan.
Meer lezen
Crisiscommunicatie tijdens de coronacrisis

Anneke Sanderse over meerwaarde ROAZ

Anneke Sanderse over meerwaarde ROAZ
Het is voor iedereen overduidelijk dat het dagelijks leven en werken in deze coronacrisis verre van normaal is. Hoe is dat eigenlijk voor de bestuurders van de zorginstellingen in onze zorgregio? Zij staan aan het roer van organisaties die zwaar onder druk staan. We vroegen het aan Anneke Sanderse, lid Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) en lid Algemeen en Dagelijks Bestuur van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Zuidwest-Nederland: “Anneke, hoe heb je de coronacrisis tot nu toe ervaren?”
Meer lezen

Kijkje achter de schermen van het RCPS

Daphne van Velzen werkt sinds begin 2019 als junior projectmedewerker bij het stafbureau van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Zuidwest-Nederland (ROAZ). Vanaf het prille begin van de coronacrisis in onze zorgregio is Daphne aan het werk in het Regionaal Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding (RCPS). We vroegen Daphne naar haar ervaringen tot nu.
Meer lezen
Kijkje achter de schermen van het RCPS

Uitgelicht

Uitgelicht
Hier treft u een aantal nieuwswaardige berichten uit de media. Deze week Peter Langenbach, bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis "Ziekenhuizen verdienen na applaus boter bij de vis", een kort filmpje over 'De zorg is veilig, ook nu' en een podcast met Marion Koopmans 'Waarom is het coronavirus zo venijnig en hoe staat het met de zoektocht naar een vaccin?
Meer lezen

Links

Hier treft u aantal handige gerelateerde links.
Meer lezen
Links
facebook twitter linkedin youtube