trauma-logo
coronavirus-4817450_1920
Deze nieuwsbrief is een speciale uitgave van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland.
De focus van deze nieuwsbrief is specifiek gericht op Covid-19.

Voorwoord

Via deze nieuwsbrief houden wij u op hoofdlijnen op de hoogte van de belangrijkste processen, projecten, regionale afspraken, samenwerkingsverbanden en contactpersonen. Deze nieuwsbrief verschijnt in deze bijzondere periode wekelijks op donderdag.

Samenwerken tijdens COVID-19

Carien Eijkman, adviseur Acute Zorg bij het stafbureau Regionaal Overleg Acute Zorgketen Zuidwest-Nederland (ROAZ ZWN) en Lenny Delsasso, strategisch beleidsadviseur GHOR Zeeland, werken sinds de coronacrisis nauw samen. In dit interview vertellen ze hoe dit bevalt!
Meer lezen
Samenwerken tijdens COVID-19

Gezocht: Medisch studenten voor bijbaan in de ouderenzorg!

Gezocht: Medisch studenten voor bijbaan in de ouderenzorg!
De zorg in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) is door de coronacrisis uitdagender en complexer dan ooit. Alle hulp is welkom en daarom is deRotterdamseZorg deze week gestart met een oproep aan medische studenten: Kies voor een bijbaan in de verpleging, verzorging of thuiszorg en doe extra kennis en ervaring op!
Meer lezen

Teststraat Zuid-Holland Zuid breidt uit

De teststraat in de regio Zuid-Holland Zuid (ZHZ) werd in enkele dagen tijd uit de grond gestampt door de GGD ZHZ. Een drive-through waar zorgpersoneel sinds 6 april jl. zes dagen per week getest kan worden op het coronavirus. Binnenkort wordt ook onderwijs- en kinderopvangpersoneel getest.
Meer lezen
Teststraat Zuid-Holland Zuid breidt uit

Update vanuit het RCPS

Update vanuit het RCPS
Het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (RCPS) is hét informatieknooppunt voor capaciteit en beschikbaarheid in de zorgregio Zuidwest-Nederland. Het RCPS is inmiddels een vast onderdeel van het stafbureau van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Zuidwest-Nederland (ROAZ ZWN).
Meer lezen

Nieuwe landelijke bestelportalen PBM’s

Sinds vorige week zijn veel zorginstellingen overgegaan op de eigen bestelportalen voor de aanschaf van landelijk ingekochte persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Tot voorheen verliep dit altijd via het daarvoor ingerichte ROAZ ZWN distributiecentrum en de drie GHOR-bureaus in onze zorgregio voor de niet-acute zorgpartners. Nu kunnen ziekenhuizen en ambulancediensten rechtstreeks via QRS bestellen en alle andere zorginstellingen via Mediq.
Meer lezen
Nieuwe landelijke bestelportalen PBM’s

Uitgelicht

Hier treft u een aantal nieuwswaardige berichten uit de media. Deze week Ernst Kuipers in een artikel van Zorgvisie 'We moeten bij einde lockdown een gecalculeerd risico nemen', in Skipr een artikel over dat farmaceuten coronavaccin gaan testen op mensen en Diederik Gommers vertelt in Op1 over de gewenste structurele stijging van IC-capaciteit.
Meer lezen
Uitgelicht

Links

Links
Hier treft u aantal handige gerelateerde links.
Meer lezen
facebook twitter linkedin youtube