trauma-logo
coronavirus-4817450_1920
Deze nieuwsbrief is een speciale uitgave van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland. De focus van deze nieuwsbrief is specifiek gericht op COVID-19.

Voorwoord

Via deze nieuwsbrief houden wij u op hoofdlijnen op de hoogte van de belangrijkste processen, projecten, regionale afspraken, samenwerkingsverbanden en contactpersonen. Deze nieuwsbrief verschijnt in deze bijzondere periode wekelijks op donderdag.

Het MMT tijdens COVID-19

Het MMT tijdens COVID-19
Het Mobiel Medisch Team van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland wordt ingezet wanneer er bij een ongeval direct en ter plekke specialistische medische zorg nodig is. Alle hulpverleners zijn naast hun reguliere opleiding specifiek opgeleid en getraind voor het verlenen van (pre-hospitale) spoedeisende medische hulp en hebben ervaring met het werken onder moeilijke omstandigheden. Robert Jan Houmes, medisch coördinator bij het MMT, vertelt welk effect het coronavirus heeft op het dagelijkse werk van het MMT.
Meer lezen

Heropstarten reguliere zorg

Heropstarten reguliere zorg
Maandag 20 april jl. werd in alle vroegte door de Nederlandse Zorgautoriteit bekend gemaakt welke rol de 11 Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio’s hebben gekregen bij het heropstarten van de reguliere zorg. In onze ROAZ regio Zuidwest-Nederland is dit onderwerp daarom al weken onderwerp van gesprek in het wekelijkse overleg van het Strategisch Team. De bestuurders zijn van mening dat we zeker regionaal moeten afstemmen, maar wel met ruimte voor individuele accenten.
Meer lezen

Werkgroep regionale COVID-19 capaciteiten

Werkgroep regionale COVID-19 capaciteiten
Het aantal ziekenhuis- en IC-opnames van COVID-19 patiënten loopt nog steeds terug. Door ziekenhuizen wordt op dit moment hard gewerkt aan het herstarten van de reguliere zorg. Het blijft echter nodig om voldoende capaciteit te behouden voor COVID-19 zorg, voor nu en voor eventuele toekomstige COVID-19 pieken. Een van de hoofddoelen is om bij volgende piekbelastingen te voorkomen dat de geplande zorg volledig tot stilstand komt.
Meer lezen

Van kantoorwerkplek naar crisisruimte

Van kantoorwerkplek naar crisisruimte
Door de komst van het coronavirus in Nederland is alles in een stroomversnelling geraakt en veel veranderd, ook bij ons op kantoor heeft dat zo zijn effect gehad. We nemen jullie mee in een kleine sfeerimpressie van hoe het er bij het stafbureau van het ROAZ ZWN aan toe gaat en eruit ziet. Bekijk de korte film.
Meer lezen

Uitgelicht

Uitgelicht
Hier treft u een aantal nieuwswaardige berichten uit de media. Deze week het coronavirus en leefstijl.
Meer lezen

Links

Hier treft u aantal handige gerelateerde links.
Meer lezen
Links
facebook twitter linkedin youtube