trauma-logo
coronavirus-4817450_1920
Deze nieuwsbrief is een speciale uitgave van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland.
De focus van deze nieuwsbrief is specifiek gericht op Covid-19.

Voorwoord

In deze nieuwsbrief lichten we toe wat de rol is van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen in de regio Zuidwest-Nederland (ROAZ ZWN) nu we ons volledig richten op COVID-19. Via deze nieuwsbrief houden wij u op hoofdlijnen op de hoogte van de belangrijkste processen, projecten, regionale afspraken, samenwerkingsverbanden en contactpersonen. Deze nieuwsbrief verschijnt in deze bijzondere periode wekelijks op donderdag.

De rol van het stafbureau en het ROAZ tijdens COVID-19

De rol van het stafbureau en het ROAZ tijdens COVID-19
Begin maart is het stafbureau van het ROAZ ZWN stapsgewijs gegroeid van een gewone kantoororganisatie naar een heuse crisisbeheersorganisatie. In deze nieuwe situatie ondersteunen zij de bestuurders van het ROAZ ZWN in het bestrijden van de gevolgen van de COVID-19 uitbraak.
Meer lezen

Interview Nienke Huijbregts

In het gewone leven is Nienke manager van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland. Nu tijdens de coronacrisis is ze daarnaast ook de bestuurlijk adviseur van de voorzitter van het Strategisch Team van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen Zuidwest-Nederland (ROAZ ZWN). We spraken Nienke over haar rol en dat van haar team in deze bijzondere tijd. Hoe ziet de wereld eruit nu leven en werken met het coronavirus de nieuwe werkelijkheid is?
Meer lezen
Interview Nienke Huijbregts

Wat doet het LCPS en RCPS?

Wat doet het LCPS en RCPS?
Sinds 27 maart jl. is het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) operationeel. Het LCPS houdt zich bezig met het coördineren van de landelijke spreiding van patiënten met COVID-19 over alle Nederlandse ziekenhuizen en aangewezen Duitse ziekenhuizen. Afstemming met het LCPS gebeurt door het Regionaal Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (RCPS).
Meer lezen

Links

Hier treft u aantal handige Covid-19 gerelateerde links.
Meer lezen
Links
facebook twitter linkedin youtube