trauma-logo
man-2546100_1920

Ouderen en trauma; stand van zaken in de regio Zuidwest-Nederland

facebook twitter linkedin 
U ontvangt deze nieuwsbrief met thema 'Ouderen' als relatie van het Traumacentrum Zuidwest-Nederland. Deze speciale editie is samengesteld door het datamanagement en is in het geheel gewijd aan de oudere traumapatiënt (gedefinieerd als 65 jaar en ouder).

Algemeen

Deze speciale editie geeft een overzicht van de jaren 2015 tot en met 2018. De onderwerpen, die worden belicht en beschreven, volgen de patiënt in de zorgketen, van het ongeval tot aan ontslag uit het ziekenhuis met de daarbij horende overlevingsstatus. Bij ieder onderwerp wordt de oudere traumapatiënt vergeleken met traumapatiënten jonger dan 65 jaar (≤64) en de gehele trauma …
Meer lezen
Ouderen en trauma's; stand van zaken in de regio Zuidwest-Nederland

Zorgketen

Zorgketen
Waar de patiënten vandaan komen, door wie ze worden verwezen en hoe het vervoer naar de SEH plaatsvindt, ziet u in de onderstaande tabel (de grootste categorieën worden weergegeven).
Meer lezen

Overlevingsstatus en letselernst


Een belangrijke uitkomst van de traumaregistratie is of de patiënt komt te overlijden in het ziekenhuis, dan wel na ontslag uit het ziekenhuis.
Meer lezen
ERA190046_icons Traumacentrum_14_Traumatologie
Opvallende zaken

Opvallende zaken

Wat zijn nu opvallende zaken betreffende de oudere traumapatiënt t.o.v. de totale traumapatiënten populatie en de jongere groep in de regio Zuidwest-Nederland?
Meer lezen
facebook twitter linkedin